top of page

OVER HET HUIS

Het huis is vermoedelijk gebouwd in het interbellum en de stijl is modernistisch. Van de eerstesteenlegging is voorlopig niets bekend bij de gemeente. Wel wijst de bouwaanvraag van 1946 uit dat het huis werd verbouwd na beschadigingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De architect Stan Soetewey uit Antwerpen geeft het huis zijn definitieve vorm met personeelskamers en garages in het bijgebouw en gastenkamers in het hoofdgebouw.

Vanaf de jaren '60 tot 1975 huurde de rijksschool (nu het Erasmus Atheneum) de gebouwen voor de beroepsvakken voor de meisjesschool zoals snit&naad en voeding. 

In 1983 kocht het echtpaar Hendrickx-Tans het pand. In 2017 kwam het huis in handen van hun erfgenamen. Tuur en Ingrid kochten het huis over van broers en zus, na ‘zacht’ aandringen van hun kinderen. De reden daarvoor was dat zij, de kleinkinderen, een deel van hun jeugd hadden doorgebracht bij bomma en bompa ‘Eekhoorn’. Tevens hadden de oudste dochters plannen om een pop-up (Bos)bar te maken aan het wandel- en fietspad dat achter het huis doorloopt op het grondgebied van het grenspark Kalmthoutse Heide. En zo rijpten de plannen om van het bijgebouw een woonplek te maken en van het hoofdhuis gastenkamers. Na vijf jaar werden de keuken, bar en afwasruimte van de ondertussen goeddraaiende Bosbar geïntegreerd in het gebouw en in een volgende fase werden de gastenkamers afgewerkt om in april 2023 open te gaan onder de naam: Gastenkamers De Purperij.

bottom of page